DTS Hellas: Συμφωνία-μαμούθ με την κινεζική Dongfang Electric Corporation,

08 06 2011 | 10:56

Συμφωνία – μαμούθ με τον Κινέζικο όμιλο Dongfang Electric Corporation, πέτυχε η Digital Tracking Systems “DTS” Hellas S.A. αποδεικνύοντας την αξιοπιστία των ψηφιακών της φωτοβολταϊκών συστημάτων Ιχνηλάτησης του ήλιου, νέας γενιάς.

Η εταιρεία, ανέπτυξε τον πρώτο φωτοβολταϊκό ψηφιακό Ιχνηλάτη, με χρήση Slew Drive σε 2 και 3 κινήσεις, αποκτώντας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και διακρίθηκε ως παγκόσμια πατέντα στην διεθνή αγορά. Η Ελληνική αυτή καινοτομία που ξεκίνησε από το Ναύπλιο, εφαρμόστηκε επί Ελληνικού και Γερμανικού εδάφους, πιστοποιήθηκε ως Ευρωπαϊκό προϊόν και στάθηκε η αφορμή της έναρξης μιας νέας μακροχρόνιας στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση στην Κίνα του προέδρου του κινέζικου κολοσσού ομίλων Dongfang Electric Corporation (DEC), κ. Luo Zuigang, και του προέδρου του ομίλου DTS κ. Βασιλείου Δρίτσα ακολούθησε η επισφράγιση και επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο ομίλων, που προβλέπει ενεργειακά πλάνα τα οποία περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 250ΜW καθώς και αιολικά πάρκα ισχύος 750MW. Η συμφωνία των επενδύσεων αυτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.000.000.000 ευρώ (στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα). Η έναρξη υλοποίησης των έργων αυτού του στρατηγικού σχεδίου, αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Κατά την διάρκεια του Hellenic – Chinese Business Forum 2011, όπου ανακοινώθηκε και υπογράφηκε η συμφωνία μαμούθ, μίλησαν οι υπουργοί κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και κος Παύλος Γερουλάνος καθώς και ο υφυπουργός κος Σπύρος Κουβέλης.

Όλοι τόνισαν την σπουδαιότητα της συμφωνίας που ανοίγει νέους δρόμους στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, αλλά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Από τον κινεζικό όμιλο DEC, ο αντιπρόεδρος κος Hu Weidong τόνισε τα ακόλουθα: «Συνδυάσαμε την Τεχνολογία Πληροφορικής και Ελέγχου μαζί με το Ψηφιακό Σύστημα Ιχνηλάτησης του Ηλίου DTS, ώστε να παρακολουθείται η λειτουργία του συστήματος μέσω δορυφόρου με αποτέλεσμα οι φωτοβολταϊκές μονάδες να έχουν πάντα την βέλτιστη δυνατή απόδοση. Απόφαση και στόχος μας μαζί με την DTS HELLAS S.A., είναι να κατασκευαστεί μια σειρά προϊόντων, του ψηφιακού συστήματος Ιχνηλάτησης του Ηλίου DTS, διαφόρων τύπων, όπου λόγω της υψηλής απόδοσης του συστήματος και της σταθερότητας και ευκολίας στον έλεγχο, θα κατέχει μεγάλο ποσοστό εγκαταστάσεων στην παγκόσμια αγορά. Η συνεργασία DEC και DTS εκπροσωπεί την εικόνα ανταλλαγών και συνεργασιών των επιχειρήσεων της Κίνας και της Ελλάδας. Την περασμένη χρονιά, η διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον αναπληρωτή του Πρωθυπουργού της Κίνας, επισκέφτηκε την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και υπεγράφησαν συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που άνοιξε μια καινούρια σελίδα στον Ελληνο – Κινεζικό εμπόριο.

Αυτή τη στιγμή ως συνεχιστής της ιστορίας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές επιχειρήσεις ήρθαμε ξανά στην Αθήνα και ελπίζουμε στο σημερινό Forum να γίνουν περισσότερες συμφωνίες και να έχουμε περισσότερες επιτυχίες μαζί με την DTS», τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Hu Wodug αντιπρόεδρος του ομίλου DEC.

Ο πρόεδρος του ομίλου DTS κος Βασίλης Δρίτσας επεσήμανε τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για τον όμιλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στη διεθνή αγορά και στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει σύγχρονη τεχνολογία γεγονός που θα βοηθήσει και σημαντικά την ίδια την οικονομική της ανάπτυξη.

Είπε μεταξύ άλλων ο κος Δρίτσας: «Σήμερα η πόρτα της Ευρώπης είναι ανοιχτή και έτοιμη να σας υποδεχθεί. Σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα. Ως πρόεδρος του ομίλου DTS και DTS HELLAS S.A., αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εξαιρετική συνεργασία με τον όμιλό σας. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των ειλικρινών μας φίλων και συνεργατών από την Κίνα, την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό δημιουργικό πνεύμα και τεχνογνωσία.

Σήμερα επισφραγίζεται και υπογράφεται μεταξύ των δύο ομίλων μας νέο πλαίσιο συνεργασίας, θέτοντας υψηλούς στόχους σε συνέχεια της κοινής μας παρουσίας και προσπάθειας στο χώρο της ενέργειας.

Με τη βοήθεια των πολιτειών μας, ευελπιστούμε να αναπτύξουμε μαζί πολύ σημαντικές επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ισχύος 1000MW, προωθώντας τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα του ομίλου DEC μέσω της Ελλάδος στην Ευρώπη.

Στόχος μας να αναπτύξουμε σύντομα στην Ελλάδα:

• Φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 250MW

• Αιολικά πάρκα ισχύος 750MW

Καθώς επίσης και να προωθήσουμε συστήματα μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υδατοπτώσεις και φυσικό αέριο.

Είναι γεγονός πως οι όμιλοί μας προέρχονται από δύο ιστορικούς λαούς με πορεία χιλιάδων ετών. Η σημερινή επιχειρηματική συμφωνία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εξαιρετικά σημαντική και ιστορική Συγκυρία, για την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και κυρίως μέσω της μεταφοράς πόρων, υλικού και κεφαλαίων.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, οι δυνατότητες τεράστιες, ανάλογες του μεγέθους των συνεργατών μας και όπως οι προγονοί μας κατά το παρελθόν, έτσι και εμείς, ως συνεχιστές της ιστορίας μας, θα ξαναβρούμε την Ιθάκη».

Τα συγχαρητήρια προς τον πρόεδρο της DTS απεύθυνε ο πρόεδρος του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου, κος Γιαννίδης. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός κος Χρυσοχοϊδης και ιδιαίτερα αισιόδοξος για την νέα αυτή ελληνοκινεζική σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και των επιχειρήσεών τους.

Και νέες συμφωνίες

Μεταξύ των δύο ομίλων αλλά και άλλων (Γερμανών και Ιταλών), νέες συμφωνίες αναμένονται, οι οποίες πιθανότατα θα «κλείσουν» στην πρώτη παγκόσμια έκθεση “INTERSOLAR 2011” που θα πραγματοποιηθεί 08 – 12 Ιουνίου στο Μόναχο. Ήδη ο κ. Δρίτσας, μαζί με τον αντιπρόεδρο Hu, αναχώρησαν για την γερμανική μεγαλούπολη αφού τόσο η DTS όσο και η DEC συμμετέχουν με δύο περίπτερα και κοινούς στόχους. Σκοπός η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η από κοινού προσέγγιση σε Projects μικρού και μεγάλου μεγέθους.

Ανακοινώνεται πως η DTS HELLAS S.A. μέλος του ομίλου DTS, αμέσως μετά την επιστροφή του προέδρου του, του κ. Β. Δρίτσα και των συνεργατών του, θα ανακοινώσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τις κατασκευαστικές Ελληνικές εταιρείες, για την από κοινού ανάπτυξη και ολοκλήρωση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως Αιολικές μονάδες, Φωτοβολταϊκές μονάδες, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Υδατοπτώσεις και Φυσικό Αέριο.

Related Post

0 Comments

leave a comment